Wat doet Mas Familie?

MAS Familie, een initiatief van Rahma el Mouden, staat voor het bijeen brengen en houden van de jongeren door het bieden van begeleiding, onderwijs met baan garantie en wonen. Het unieke aan deze formule is dat wij niet alleen zorgen voor een opleiding of werk maar ook huisvesting bij het traject betrekken en zorgen voor begeleiding. Het is een familie, wij zijn het kristallisatiepunt. Naast facilitaire services zoals schoonmaak en groenvoorziening, worden er momenteel ook trainingen voorbereid in de horeca, zorg en bouw. 

Met MAS Familie onderscheiden wij ons van andere soortgelijke organisaties in Amsterdam doordat wij de enige organisatie zijn waarbij de deelnemers gegarandeerd een baan hebben na afloop van hun training. De persoonlijke begeleiding gaat door na het beëindigen van de training en het sluiten van het contract. De deelnemers worden minimaal 2 jaar intensief begeleid. De band die opgebouwd wordt met de jongeren, hun ouders en andere betrokken familieleden mag gerust uniek worden genoemd. 

De behoefte aan unieke projecten als MAS Familie is breder dan alleen voor jongeren bij het speciaal onderwijs. Ook jongeren die geen opleiding volgen, maar werkeloos thuis zitten kunnen meedoen. Meerdere partners zijn nodig om een divers aanbod aan werk te genereren en de huisvesting vorm te geven. Om de jonge Amsterdammers te bereiken vinden wij het belangrijk om goed samen te werken met partners als de overheid, gemeente (o.a leerplichtambtenaren), stadsdelen, wijkorganisaties, het bedrijfsleven, woningcorporaties, scholen en het UWV.